Η κίνηση στον άνθρωπο γίνεται με τη συνεργασία σκελετού και μυών. Όλο αυτό το πολύτιμο σύστημα είναι το μυοσκελετικό μας, που αποτελείται από μεγάλο αριθμό οστών που συνδέονται μεταξύ τους μέσω των αρθρώσεων και πάνω από 600 μύες. Αυτό όμως που μας κρατά όρθιους και ευκίνητους είναι ένα σύνολο από ιστούς όπως οι τένοντες, οι σύνδεσμοι και οι χόνδροι. Η συνεργασία όλων αυτών καθορίζει τον τρόπο που κινούμαστε.

Το μυοσκελετικό μας είναι τα θεμέλια του σώματός μας!

Τα οστά μας είναι ισχυρότερα και από ενισχυμένο τσιμέντο αλλά και αρκετά ελαφριά για να μας επιτρέπουν να τρέχουμε. Μόνο για να σηκωθούμε όρθιοι χρειάζονται 100 μυς! Οι τένοντές μας συνδέουν μυς με οστά και οι σύνδεσμοί μας συνδέουν τα οστά μεταξύ τους. Τη στήριξη και την κίνησή μας τη χρωστάμε στο μυοσκελετικό μας σύστημα. Γι’ αυτό πρέπει να το προσέχουμε και να το φροντίζουμε.

Πιο πολύ από όλα στο μυοσκελετικό μας σύστημα καταπονούνται οι αρθρώσεις μας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της φθοράς του χόνδρου που καλύπτει τις αρθρώσεις. Οι χόνδροι δεν αιματώνονται και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους διατηρήσουμε είναι να τους τροφοδοτούμε συνεχώς με θρεπτικά συστατικά.

Για πολύ κόσμο αυτό που ταλαιπωρεί πολύ και συχνά είναι τα ισχία. Οι γοφοί φθείρονται επειδή πρέπει να κάνουν 2 ασύμβατα πράγματα την ίδια στιγμή: να δίνουν κινητικότητα στα πόδια και να στηρίζουν το βάρος του σώματος. Αυτό ασκεί μεγάλη πίεση τριβής στον χόνδρο, τόσο στην κορυφή του μηριαίου οστού όσο και σε εκείνον στην εσοχή του γοφού.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε το Kinisis Progen! Για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν απ’ τη συνεχή επιβάρυνση των αρθρώσεών μας, τους πόνους που μας προκαλούν σε κάθε μικρή ή πιο μεγάλη μας κίνηση, καθημερινά στη ζωή μας.